Ediția din 2021 Flight Festival, în 10 locații inedite

Ediția din acest an a evenimentului Flight Festival va avea loc în perioada 20 august – 1 septembrie și aduce surprize în domeniul muzicii, artei și tehnologiei.

După anul 2020, foarte dificil pentru sectorul cultural din România, organizatorii anunță a treia ediție de festival, care va avea loc la sfârșitul acestei veri.
Evenimentul acoperă un program centrat pe cele 3 componente (muzică, artă și tehnologie), care se va întinde pe perioada a 13 zile, în multiple locații, atât din Timișoara (Bastionul Theresia, Grădina de Vară a Filarmonicii Banatul, D’arc Pe Mal, Piața Sf. Gheorghe, Iulius Town, Aerodrom Cioca), cât și din câteva localități periurbane din cadrul zonei metropolitane. 

Și anul acesta componenta muzicală va fi axată preponderent pe artiști români, sprijinind în continuare sectorul cultural românesc, care a trecut prin momente dificile. 
Organizatorii au dezvăluit primele nume care vor urca pe scena Flight Festival de la Aerodrom Cioca, în weekendul 27-29 August: Subcarpați, Vița de Vie, Golan, Robin and the Backstabbers, Moonlight Breakfast, Cred Că Sunt Extraterestru & Yardie Flo (Basska), Om la Lună, Melting Dice, K-LU.

Surprizele legate de ceilalți artiști (inclusiv internaționali) care urmează să concerteze în vara 2021, vor fi dezvăluite în curând publicului festivalier.

Iubitorii de teatru se vor putea bucura de spectacole ale unor instituții și academii de teatru reprezentative, centrate pe etniile care sunt parte din multiculturalitatea prin care Timișoara s-a remarcat atât pe plan național, cât și la nivel internațional. Pentru cinefili, festivalul de film din cadrul Flight Festival va aduce proiecții în aer liber ale unor pelicule celebre, în locații idilice (pe malurile Begăi, pe malul unui lac sau într-un parc central).

La această ediție, și tehnologia va surprinde participanții la festival printr-o conferință cu speakeri avangardiști, în cadrul seriei Tech Talks, prin soluții inovatoare, generate în cadrul Flight Hackathon pentru provocările create de găzduirea Capitalei Culturale Europene la Timișoara, dar și prin interacțiunile cu diverse tehnologii inovative care ne vor impacta pe fiecare dintre noi, în perioada imediat următoare (Tech World).