Începe șantierul la Centrul Multicultural Mărășești

Primăria Timișoara a predat amplasamentul pentru amenajarea Centrului Cultural Mărășești.

Societatea Constructim va deschide oficial șantierul pentru refuncționalizarea clădirii de pe Strada Mărășești. Șantierul va dura doi ani.

Jumătate din clădire va găzdui Muzeul Cetății, având o suprafață de 2594,92 mp, care va conține expoziții permanente, dar și alte expoziții temporare. Muzeul poate fi folosit și ca sală didactică pentru popularizarea istoriei și culturii în rândul copiilor.

Interiorul va avea săli tematice și amenajate corespunzător acestor tematici. Câteva dintre acestea vor include: Epoca Fierului și Civilizația Dacică, Epoca Romană și Civilizația Sarmatică, Epoca Marilor Migrații, Epoca Bronzului, Primul Război Mondial, Perioada Comunistă, Revoluția din Decembrie 1989, Sala torturii, împărțită în trei încăperi care prezintă cele mai cunoscute metode de tortură din Evul Mediu. De asemenea, va exista și o sală multimedia si avatar cu scene pictate din arelul Timișoarei. La intrare și ieșire vor fi două monitoare interactive de tip avatar care vor propune o imersiune 3D în interiorul cetății și orașului.

Curtea interioară și pietonala din fața muzeului vor conține statui din bronz cu rolul de a îndemna cetățenii să viziteze exponatele. Acestea vor reprezenta personaje pitorești și specifice istoriei orașului.