Concert vocal-simfonic, de Ziua Timișoarei

Programul  Primăriei Timișoara prin care se va marca ,,Ziua Timișoarei” în acest an  cuprinde nu doar spectacolul folcloric din 30 iulie sau Concursul ,,Bega Music Festival”, ci și un important proiect realizat împreună cu Filarmonica Banatul din Timișoara.

Astfel, iubitorii muzicii clasice au șansa de a urmări vineri, 31 iulie, începând cu ora 21:00, în Parcul Rozelor,  un Concert Vocal – Simfonic Extraordinar susținut de către orchestra și corul Filarmonicii ,,Banatul”, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru.

Muzician de excepție născut la Timișoara, Cristian Măcelaru este câștigător al Premiului Grammy în acest an pentru cea mai bună interpretare instrumentală solo și viitor director muzical al Orchestrei Naționale a Franței. Conducerea Corului ,,Ion Românu” al Filarmonicii Banatul aparține dirijorului Iosif Todea. Suita pentru orchestra Planetele de Gustav Holst va fi întregită de o proiecție de imagini însoțită de comentarii ale cosmonautului român Dumitru Prunariu.

Doritorii trebuie să acceseze pagina de Facebook ”Evenimente Primăria Timișoara” și să se înscrie pe lista celor 500 de locuri disponibile, urmând să fie respectate toate cerințele legale referitoare la distanțarea socială și purtarea măștii.