Concert de colinde vechi

13 decembrie 2019, Aula Magna UVT

Se apropie Crăciunul. Lumea întreagă se schimbă la acest gând. Treburile mai pot să aștepte, ritmul iureșului cotidian încetinește… E tihnă. Ne bucurăm.

Mai demult, sărbătoarea începea mai din vreme, și dura parcă mai mult. Oamenii se concentrau mai ușor pe esență și bucuria se amplifica.

Dorul unui astfel de Crăciun îl avem cu toții, dar se pare că la orașe gonim după Crăciunul de altădată în multe feluri și nu reușim mereu să-l găsim.

Pentru a ne alina acest dor și pentru a trăi bucuria unui Crăciun adevărat, timișorenii sunt invitați la un concert de colinde tradiționale, susținut de tineri care au redescoperit bogăția colindelor vechi și a obiceiurilor din bătrâni. Acestea sunt o mărturie vie a bucuriei autentice prilejuite de sărbătoarea Nașterii Domnului.

Tinerii vor colinda ca odinioară, în straie populare, și vă invită cu drag să le fiți alături! Ceata e compusă din tineri din Liga Studenților din Timișoara, Organizația Tinerilor din Sibiu, Asociația Suflet Tânăr Arădean.

Evenimentul este programat vineri, 13 decembrie 2019, de la ora 19:00, în Aula Magna a UVT. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.