Coada, cu Tudor Chirilă, în premieră la Timișoara

5 mai 2020, Teatrul Național

Teatrul Bulandra aduce pe scena Teatrului Național Timișoara piesa „Coada”. Aceasta se referă la „Coada” eternă și universală, în care oamenii se întrec, într-o ierarhie mereu supusă revizuirii, se întrec, în disprețul Ecleziastului, ca și cum ar conta. În “Coada”, fiecare vrea să fie primul, ba chiar fiecare e la un moment dat primul. Nimeni nu se poate sustrage acestui mers al „Cozii”, mecanicii sale interne, mecanismelor sale, cum nimeni nu se poate sustrage umilințelor, trădărilor și iluziilor care compun, de la primul om, chiar de la el, întâiul, viața.

”Remarcabil citește teatral această piesă regizoarea Iarina Demian. Fără niciun ajutor prin decor, pe o scenă goală, manevrează mișcarea febrilă a personajelor și veghează atent la interpretarea fiecărui rol. Actriță cu experiență fiind, regizoarea subliniază miezul tematic și substratul metaforei prin actori. Excelent este Tudor Chirilă în Stephen, un tânăr rebel, dornic de parvenire artistică, având drept model pe Mozart. Sunt bine cunoscute calitățile muzicale ale lui Tudor Chirilă și le aplică în reprezentație pentru definirea lui Stephen, strălucit. Meritul major al actorului este însă, descifrarea rostului fiecărei replici și trăirea intensă, cu firesc a fiecărei situații de confruntare cu semenii din preajmă. Sugerează în profunzime cauzele revoltei lui Stephen, neputința de a fi un Mozart, dar și indignarea ivită în fața manifestărilor orgolioase ale celor din preajmă.” – Ileana Lucaciu

În distribuție se află Nicodim Ungureanu în rolul lui Fleming, Tudor Chirilă în rolul lui Stephen, Mariana Dănescu / Irina Ungureanu ca și Molly, Ion Grosu ca și Dolan și Cristian Crețu drept Arnall.

Evenimentul va avea loc marți, în data de 5 mai 2020, ora 20:00. Biletele se găsesc online pe iabilet.ro.