Central European Film Festival Timișoara 2020: Utopii

În perioada 23 – 27 septembrie 2020, Central European Film Festival Timișoara invită oamenii într-o lume imaginară, clădită pe cadre de film reunite în tema Utopii.

Cea de-a patra ediție a CEFFTM aduce în patru spații diferite (Garnizoana din Piața Libertății, Grădina de Vară Capitol, curtea Faber, Iulius Gardens-Family Plaza) un cine-concert, o secțiune Panorama, una de filme studențești și un concurs de filme pentru adolescenți No Kid/ding! plus un focus pe Irlanda, în contextul în care Galway este în acest an Capitală Europeană a Culturii.

Deschiderea festivalului va avea loc în 23 septembrie, ora 20:30, la Muzeul Militar/Garnizoana din Piața Libertății cu un cine-concert susținut de trupa Coma pe filmul românesc alb-negru – S-a furat o bombă- regizat de Ion Popescu Gopo, selecționat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cannes din 1962. Timp de o oră liniile melodice ale trupei Coma vor urmări comicul de situație din filmul lui Gopo, într-o fantezie satirică, presărată cu tehnici de animație.

Secțiunea Panorama aduce la Grădina de Vară Capitol filme noi premiate în 2019 și 2020 la festivaluri din diferite țări.

Secțiunea de filme studențești este reprezentată de producții realizate de studenți de la UNATC în perioada 2019-2020 și afișează producțiile recente ale contextului pre-lockdown, în care studenții au reușit să păstreze vie arta cinematografică. Acestea vor fi proiectate în curtea Faber, în 25 septembrie, de la ora 20:30.

Participarea la evenimente este gratuită.