Autoritățile somează centrele comerciale și supermarketurile să renunțe la blocarea roţilor în parcări

Comisia de Circulaţie a municipiului Timişoara s-a întrunit de urgenţă în data de 4 decembrie 2019, pentru a analiza faptul că unele centre comerciale și supermarketuri practică blocarea roţilor autovehiculelor, ai căror conducători auto parcheză în parcările acestora. Totodată, percep taxe de deblocare.

Autoritățile locale aduc la cunoştinţă faptul că aceste practici au fost realizate şi în trecut, de o altă societatea comercială, dar au fost considerate ilegale de către instanţele judecătoreşti competente de pe raza municipiului Timişoara.

Având în vedere cele semnalate, autoritățile somează public centrele comerciale și supermarketurile care practică blocarea roţilor autovehiculelor în parcările lor, parcări care nu au acces controlat, ca în termen de 24 de ore să renunţe la aceste practici.

În caz de neconformare, Comisia de circulaţie îşi rezervă dreptul de a retrage avizele emise şi a proceda la începerea demersurilor legale pentru închiderea acceselor, precum şi de a sesiza Poliţia Română şi Parchetele competente.

Cetăţenii care sunt sau au fost victimele acestei practici sunt rugaţi să sesizeze Poliţia Română şi/sau Parchetele care au competenţe. Parcarea fără acces controlat este considerată deschisă circulaţiei publice şi se supune reglementărilor Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002. În conformitate cu prevederile Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002, singura societate comercială autorizată de Primăria Municipiului Timişoara să realizeze serviciul de blocare şi/sau ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autoveh iculelor numai în prezenţa personalului din cadrul Poliţiei Rutiere este Societatea Drumuri Municipale Timişoara SA.