Au început înscrierile pentru West Summer University

22 iulie – 7 august 2020, UVT

West Summer University este un proiect organizat de către Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara. Anul acesta, proiectul împlinește 10 ani de când le oferă elevilor din România și din Republica Moldova posibilitatea de a experimenta viața de student. Perioada de desfășurare a proiectului este 22 iulie – 7 august 2020 și are loc în Timișoara. Înscrierile abia au început, așa că nu ratați oportunitatea de a fi student timp de 17 zile la Universitatea de Vest din Timișoara.

Scopul principal al proiectului este promovarea învățământului superior în vederea prevenirii abandonului școlar la nivel universitar. Elevii își pot alege una dintre cele 11 facultăți din cadrul universității, ca mai apoi, timp de 17 zile, să experimenteze viața de student. Aceștia vor participa la cursuri, seminare și laboratoare, îndrumați de cei mai tari profesori ai Universității de Vest din Timișoara. Facultățile la care pot participa sunt: Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Facultatea de Drept, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Fizică, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Sociologie și Psihologie și Facultatea de Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării.

În după-amiezile zilelor în care vor participa la activități didactice, elevii vor lua parte şi la sesiuni de consiliere de grup. Aceştia vor face exerciții de autocunoaștere, pentru a înțelege mai bine care ar fi un viitor domeniu de activitate pentru ei. Vor putea participa și la concerte, piese de teatru special organizate pentru ei, dar și diferite evenimente sociale și culturale desfășurate în Timișoara. Nici activitățile recreative nu vor lipsi. Participanții vor lua parte atât la diverse jocuri de teambuilding, pentru consolidarea grupului, precum și la o excursie de o zi în afara municipiului Timișoara, pentru a se bucura și de latura socială a proiectului. De asemenea, elevii vor avea două zile dedicate sesiunilor de formare pe diferite teme.

Forumlarul de înscriere este disponibil pe www.westsummeruniversity.ro, iar pentru noutăţi, organizatorii vă invită să urmăriţi şi pagina de Facebook West Summer University şi contul de Instagram westsummeruniversity.