Atmosfera Banatului de altădată, recreată la Festivalul Fanfarelor 2020

Adaptat condițiilor speciale ale acestei perioade, Festivalul Fanfarelor 2020 se va desfășura în acest sfârșit de săptămână, în data de 13 septembrie, la Muzeul Satului Bănățean.

Duminică, 13 septembrie 2020, de la ora 16:00, atmosfera tradițională a Banatului de altădată va fi recreată muzical de 5 fanfare din zona de vest a țării:
Fanfara Mercina, din satul Mercina, comuna Vărădia, județul Caraș-Severin, cunoscută și sub numele de Doinitorii Carașului, a fost înființată în urmă cu 128 de ani. Are acum în componență 11 instrumentiști
Fanfara Giroc are o istorie deosebită, probabil unică în țară. Înființată în 1928, a fost preluată, doi ani mai târziu, de ,,străbunicul” celui care o coordonează acum. Are în componență 15 instrumentiști.
Fanfara Pro Amiciția a luat ființă în anul 2003, pe structura fostei fanfare a Garnizoanei Militare din Timișoara. Grupul este compus din 10 instrumentiști.
Fanfara Banaten Musikanter a fost fondată în 2017 și are în componență 11 instrumentiști. Are în repertoriu muzică germană, muzică ușoară, dar și folclor românesc, sârbesc și maghiar. 

Invitații speciali ai festivalului sunt instrumentiștii de la Seven`s TM Show Band. Formația a luat ființă în anul 2016 și este compusă din 7 instrumentiști, toți muzicieni de calibru ai scene lirice și simfonice timișorene. Fanfara este coordonată de pianistul Aurel Dragalina. 

La Festivalul Fanfarelor, intrarea spectatorilor va fi liberă. Numărul spectatorilor va fi însă limitat.