Ansamblul Profesionist Banatul prezintă spectacolul ”Cântec pentru mama”

În data de 8 martie 2021, începând cu ora 20:00, Ansamblul Profesionist Banatul va difuza în format live spectacolul ”Cântec pentru mama”.

„ O mamă e acea persoană care poate lua locul oricui, dar nu poate fi înlocuită cu nimeni”. Vorbele Cardinalului Mermillod sunt transpuse muzical într-un spectacol folcloric organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

„Cântec pentru Mama” reunește apreciați și îndrăgiți interpreți de muzică populară din zona de vest a țării.
Printre aceștia se numără Alin Didraga, Andreea Chisăliță, Dumitru Teleagă și Liliana Laichici. Nu vor lipsi din spectacol nici renumitele familii muzicale din folclorul bănățean: Carmen Biruescu și fiul său, Antonio Știopon, Ramona și fiica sa Georgiana Vița, respectiv Tinu Vereșezan și mama sa, Mama Florentina.

„Pentru mama o cântare”, „Mamă, te iubesc”, „Măiculița mea” sau „Mamă dragă, îți cânt iară” sunt câteva dintre melodiile pregătite pentru seara de 8 martie. Alături de soliștii de muzică populară, Mama va fi sărbătorită și de instrumentiștii dirijați de Sebastian Roșca și de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul. Coordonați de cuplul de coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu, dansatorii vor interpreta momente coregrafice de pe Valea Almăjului și de pe Valea Bistrei.

Spectacolul folcloric, va fi transmis în direct pe pagina de facebook a Ansamblului Profesionist Banatul.