Târgul de Crăciun de la Timişoara se deschide în 1 decembrie

1 decembrie 2019, Piaţa Victoriei

Târgul de Crăciun din Timişoara, ediția 2019, se va deschide oficial în data de 1 decembrie, marcând Ziua Naţională a României. Primăria Timişoara a pregătit şi în acest an surprize celor dornici să viziteze Timişoara, procedând la o reamenajare a târgului. Astfel, în Piaţa Victoriei scena nu va mai fi amplasată în faţa Operei, ci vizavi de Parcarea Modex, bradul fiind repoziţionat, de asemenea. Vor fi decoraţiuni noi care vor conferi o notă de elegantă zonei centrale. De asemenea, Piaţa Libertăţii găzduieşte şi în acest an patinoarul, meşterii populari, Căsuţa lui Moş Crăciun, fiind un spaţiu destinat cu preponderenţă copiilor.

”La mulţi ani, România”, spectacolul pregătit de către Biroul Organizare Evenimente pentru deschiderea Târgului de Crăciun din Timişoara, se doreşte a fi pe placul tuturor timişorenilor şi vizitatorilor, îmbinând mai multe genuri muzicale. Astfel, între orele 16:00 și 19:00, iubitorii muzicii populare se vor putea bucura de prezenţa Ansamblului ,,Ghiocelul” al Casei de Cultură “Ionel Sipos” din Giroc şi a interpreţilor Mariana Zota, Monalisa şi Radu Sufan, Bogdan Firu şi Loredana Sur (dirijor prof. Adrian Safta, coregrafi Victor Jicheran şi Ionel Sipos), dar şi de momente coregrafice inedite pregătite de către dansatorii Ansamblului ,,Timişul” al Casei de Cultură a municipiului Timişoara, coregrafia fiind semnată de către Toma Frentescu şi Maria Dudău.

De asemenea, Ansamblul Timişul, sub bagheta dirijorului Deian Galetin, ne va însoţi prin mai multe zone etnofolclorice alături de Olguţa Berbec, Robert Tarnăveanu, Stana Stepanescu, Petrică Miulescu Irimică, Doriana Talpeş şi Dumitru Stoicănescu.

Programul folcloric va fi urmat de concertul prezentat de către Dragoş Moldovan, Mira şi Holograf.

La ora 18:00 va avea loc aprinderea iluminatului festiv, evenimentele din prima zi urmând a se încheia cu un frumos foc de artificii.

Program 1 decembrie
16:00 Ansamblul Ghiocelul din Giroc şi soliştii Mariana Zota, Monalisa şi Radu Sufan, Bogdan Firu şi Loredana Sur
17:00 Ansamblul Timişul şi soliştii Robert Tărnaveanu, Doriana Talpeş, Dumitru Stoicanescu
18:00 Aprinderea iluminatului festiv de sărbători
18:15 Ansamblul Timişul şi soliştii Olguţa Berbec, Petrică Miulescu Irimica, Stana Stepanescu
19:15 Dragoş Modovan
20:00 Mira
21:00 Holograf
22:00 Foc de artificii