Asociația Culturală Kratima prezintă proiectul pentru tineri „Podcast”

Proiectul ”Pașaport cultural” derulat de Asociația Culturală Kratimă, îndrăgit de adolescenți ani de-a rândul, devine, anul acesta, ”Podcast”, un proiect 90% online.

Scriitoarea Adriana Babeți va realiza 6 podcasturi video, care au ca pretext și punct de plecare romane din literatura universală cu tematică pandemică: „Ciuma” lui Camus, „Husarul pe acoperiș” al lui Giono, „Jurnal din anul ciumei”, al lui Daniel Defoe, „Dragoste în vremea holerei”, a lui Marquez, sau mult mai recentul „Hamnet”, apărut în colecția Anansi, la Editura Pandora.

Invitații vor fi oameni din arii profesionale și culturale diverse: psihologul Mircea Dragu, medicul Mihai Gafencu, actrița Alina Ilea, arhitectul Alexandru Condrache, medicul absolvent de Litere Teodora Mateoc sau muzicianul Alexandru Cena.

”Podcast” mai înseamnă un workshop de comunicare coordonat de Adrian Junc, urmat de un concurs de conținut cultural inspirat de carte și lectură. De asemenea, evenimentul se extinde și în cinci biblioteci din cinci sate timișorene, iar cei care doresc să doneze cărți le pot lăsa la Librăria Două Bufnițe.

Evenimetul va avea loc în perioada 5-10 aprilie 2021, iar podcast-urile vor fi derulate online.